Handige tips
Bij het bakken van vlees neem nooit een te grote pan.
Gebruik geen deksels, hierdoor wordt het vlees gekookt.
Met grote stukken vlees (denk aan vlees voor meer dan 5 personen) maak gebruik van de oven.
Het vlees kan gebakken worden in olijfolie of boter.
Probeer eens roomboter te gebruiken, is geen dik maker. In roomboter zit veel smaak wat tijdens het bakken aan het vlees wordt gegeven.
Gebruik geen deksels, hierdoor wordt het vlees gekookt.
Met grote stukken vlees (denk aan vlees voor meer dan 5 personen) maak gebruik van de oven.
Het vlees kan gebakken worden in olijfolie of boter.
Probeer eens roomboter te gebruiken, is geen dik maker. In roomboter zit veel smaak wat tijdens het bakken aan het vlees wordt gegeven.
Biefstuk

Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht in hete olie en houd het vlees in beweging.
Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 109 kcal. Eiwit: 23.8 gram Vet: 1.5 gram IJzer: 2 milligram
Doorregen runderlap

Braad een doorregen lap rustig aan, voeg vervolgens warm vocht toe en laat het vlees met gesloten deksel garen.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 188 kcal. Eiwit: 19.9 gram Vet: 12.1 gram IJzer: 2.5 milligram
Entrecote

Poulet

Poulet is zeer geschikt voor hachee, goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 115 kcal. Eiwit: 22.1 gram Vet: 2.9 gram IJzer: 2.2 milligram
Kogelbiefstuk

Schroei het vlees snel dicht en houd het vlees in beweging tijdens het bakken. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 109 kcal. Eiwit: 23.8 gram Vet: 1.5 gram IJzer: 2 milligram
Rollade

Laat lenderollade even rusten na bereiding. De rollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 126 kcal. Eiwit: 22.5 gram Vet: 4 gram IJzer: 2 milligram
Braadlap

Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 108 kcal. Eiwit: 22.6 gram Vet: 1.9 gram IJzer: 1.6 milligram
Ossehaas

Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 116 kcal. Eiwit: 23.7 gram Vet: 2.3 gram IJzer: 2 milligram
Rosbief

Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd het vlees altijd in dunne plakken.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 122 kcal. Eiwit: 22.9 gram Vet: 3.4 gram IJzer: 2.1 milligram
Runderriblap

Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 171 kcal. Eiwit: 20.8 gram Vet: 9.7 gram IJzer: 2.5 milligram
Sukadelap

Sukadelap wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar.
Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 171 kcal. Eiwit: 20.8 gram Vet: 9.7 gram IJzer: 2.5 milligram
Schenkel

Voedingswaarde Per 100 g onbereid: Energie: 113 kcal. Eiwit: 22.6 gram Vet: 2.6 gram IJzer: 2 milligram